Balın içindeki temel antibakteriyel etkinin, balda enzimatik reaksiyon sonucu ortaya çıkan hidrojen peroksite bağlı olduğu bulunmuştur. Glukoz oksidaz enzimi, arının hypopharyngeal bezi tarafından üretilir ve nektar içine salgılanır. Bu enzim, nektardan balın oluşumuna yardım etmektedir. Hidrojen peroksit ve asidite, balın korunmasını sağlar. Bu da balın dayanıklılığını devam ettirmesine yardımcı olur. Üretilen hidrojen peroksit, balın olgunlaşması sırasındaki sterilize etkisini gösterir. Bal sulandırıldığında, hidrojen peroksit düzeyinde bir artış görülmektedir.
bu diziden sonraki 8. sayı aşağıdaki adresimizin "bal hakkında" sekmesindedir.
2 yorum:
selamlar
hocam sizi ilgiyle izliyoruz
lütfen devam edin
sayılar
selamlar taşkın dostum;
ilginiz için teşekkür ederim.
yeni sezonda ürününüz bol, işlerinizde kolaylıklar dilerim.
görüşmek dileğimizle...
Yorum Gönder