9 Şubat 2009

BALDA ASİDİTE ETKİ

Bal, tipik olarak asidik yapıdadır. pH'ı 3.2-4.5 arasındadır. Sulandırılmamış baldaki asidite, önemli bir antibakteriyel faktördür. Ancak bal sulandırılırsa, özellikle de vücutsıvıları tarafından sulandırılırsa, pH o kadar düşük olmayacak ve balın asiditesi birkaç bakteri türüne karşı etkili olmayacaktır. Ancak pH derecesi, 3.2 ile 4.5 arasında olduğundan bal, karakteristik olarak az miktarda asidiktir. Bu türlerin gelişmesi için en iyi pH derecesi, 7.2 ve 7.4'tür. Escherichia coli, 4.3; Salmonella sp. 4.0; Pseudomonasaeruginosa, 4.4; Streptococcus pyogenes, 4.5, bunlar iltihaba neden olan bazı türler için gerekli minimum pH değerleridir. Bundan dolayı seyreltilmemiş balın asiditesi, anti bakteriyel etki için önemli bir faktördür.

Hiç yorum yok: